Twitter Updates

Monday, April 16, 2007

Ecologia autohtona

Avem una dintre cele mai poluate capitale. Speranta noastra de viata este cu 5 ani mai mica. Toate campaniile ne lasa reci, intrucat am vazut puterea revolutiei si desumflarea de dupa. Ne doare la basca de faptul ca spre deosebire de noi, copiii nostri se imbolnavesc de 5 ori mai mult si de 10 ori mai repede.

Cuprinsa de panica ecologista, iata pentru ce m-as bate, la propriu, cu concetatenii mei:

Pentru cainii care isi fac, incurajati de stapan, nevoile pe unde apuca. Sa nu faca prostata mititeii... Normal ca stapanul are obrazul prea fin si bunul simt prea absent sa stranga resturile organice. Nu ma luati ca-s biodegradabile, sunt si pline de microorganisme pe care le ducem pe talpi acasa! La categoria asta m-as bate cu gardienii din Parcul Moghioros care nu ma lasa sa merg pe iarba cu copilul, desi domnii cu caini au voie sa faca asta. Urmeaza sa vedem langa cortul imens situat pe iarba de unde se vand covoare (?) un semn cu "Interzis copiilor!"

Pentru si cu oamenii de orice varsta, sex, statut social, care arunca gunoaie in natura. Parcurile sunt pline de PET-uri, Delta la fel. Stiu ca cei sapte ani de acasa nu se mai recupereaza in veci, dar se poate incerca cu lucruri simple! Din aceasta categorie, preferatii mei sunt adultii care isi cearta copiii pentru resturile aruncte, dar nu le recupereaza pentru a le duce acolo unde le este locul.

M-as mai bate cu Primaria, guvernul, Iliescu, Basescu, ..., ca nu ne dau sansa de a recicla. Unde sa duc PET-urile, unde duc sticla si unde hartia colectata? La capitolul metale stam bine datorita reprezentantilor minoritatii cu simt civic care urla dimineata: "Fiare vechi, fiare vechi luam!" Tot cu domnii de ne conduc cu atata cinste m-as bate (are cineva idee de unde se cumpara mitraliere?) pentru ca au distrus padurile care inconjurau Bucurestiul pentru ca niste oameni sarmani sa aiba locuri de case, pentru ca au distrus lacurile din cauza acelorasi oameni sarmani care si-au construit case cu deversarea resturilor de tot felul in lacul proprietate personala (iacs, la nasul lor...) si pentru ca distrug spatii verzi in favoarea parcarilor, fara sa le replanteze acolo unde pot. Tot cu ei din cauza lipsei pistelor pentru biciclete/ role. Toate capitalele care se respecta au asa ceva! Si pentru ca transportul in comun este inca un cosmar, nefiind accesibil decat celor cu nervi foarte tari si lipsa de claustrofobie. Cred ca vara si sinuzita ajuta mult, dar asta este alta problema (tot ecologica).

Cred ca am stofa de Don Quijote... Cine se bate alaturi de mine? Gasim noi o forma de violenta/ virulenta unanim acceptata!

2 comments:

Alina Enescu said...

I'm in :D Sunt sigura ca putem sa ne strangem mai multi pentru binele nostru al tuturor. Sustin initiativa. Propun sa facem o intalnire cu fetele sa strangem gunoaiele din parc :))

Valentina Neacsu said...

:)) Hai ca tu esti cu initiativa! Fii PM-ul nostru!

About Me

My photo
Ma impart intre zona de HR in care profesez (nu consider ca in Romania este inca o industrie) si intre viata mea personala fascinant de banala. Gasiti aici coordonatele fascinantei banalitati; coordonatele vietii profesionale sunt localizate altundeva.